Waarom losse thee drinken?

Alle theesoorten worden gemaakt van dezelfde plant, de Camellia Sinensis (theeplant). De supermarktthee komt van deze plant en losse thee ook. Alleen wat maakt nu het grote verschil tussen deze twee?

Het gebied waar de thee vandaan komt. De manier waarop de theebladeren worden geplukt met de hand of machinaal. Hoe de bladeren worden verwerkt en of bewerkt. Hoe de bladeren worden verpakt. Dit allemaal heeft een grote invloed op de kwaliteit, smaak en prijs van de thee.

Losse thee heeft een veel betere smaak en gaat langer mee. Door de luxe hersluitbare verpakking die wij gebruiken blijft de kwaliteit van de thee behouden.


Bewaar losse thee altijd koel, donder en droog in een afgesloten verpakking. Alleen dan blijft de kwaliteit behouden. Zet je theeblikken of zakjes niet op de vensterbank of andere zonnige plek.

Zetadvies

Al onze theeblikken en zakken zijn voorzien van een zetadvies. Op die manier weet je altijd hoeveel schepjes losse thee je nodig hebt, wat de beste watertemperatuur is en hoe lang je de thee het beste kunt laten trekken.