Gele Thee

Gele thee wordt beschouwd als een van de beste theeën voor het verbeteren van de spijsvertering, het verminderen van stress en angst en het versterken van het immuunsysteem.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Gele thee is een zeldzame en onderschatte soort thee die afkomstig is uit China. Het wordt gemaakt van de jonge blaadjes en knoppen van de Camellia sinensis plant en is bekend om zijn delicate smaak en geur. Gele thee is een van de minst bewerkte soorten thee, waardoor het een rijke hoeveelheid nutriënten en antioxidanten bevat. Gele thee lijkt op groene thee maar heeft een extra bewerking waardoor het zoeter van smaak is dan groene thee.

Gele thee bevat hoge niveaus van antioxidanten en polyfenolen, die helpen bij het beschermen van het lichaam tegen schade door vrije radicalen. Het bevat ook theïne/cafeïne, wat bijdraagt aan het verbeteren van de concentratie en het verminderen van vermoeidheid. Gele thee wordt ook gebruikt om de gezondheid van de huid te verbeteren en om gewicht te verliezen, dankzij de stoffen die helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de stofwisseling.

Conclusie, gele thee is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een zeldzame en onderschatte soort thee. Met zijn delicate smaak en vele gezondheidsvoordelen, is het een drank die niet alleen verkwikkend is, maar ook goed is voor je gezondheid. Als je nog niet bekend bent met gele thee, is het zeker het proberen waard!

Gele thee wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd vanwege het bijzondere bewerkingsproces. Omdat gele thee zeldzaam is blenden wij het met witte en of groene thee.

Gele thee lijkt veel op groene thee maar mist de vegetale smaak en heeft het zoete van witte thee. Dit komt doordat de thee onder een vochtige doek wordt gelegd waardoor de thee begint te zweten, hierdoor ontstaat de zoete smaak.

Hoe zet je een perfect kopje gele thee?

Gebruik de juiste watertemperatuur, tussen de 60 en 80 graden, 2 gram gele thee per kopje, zettijd 2 minuten.

De gele theesoorten in ons assortiment zijn heerlijk zacht en puur van smaak. Bestel je gele thee bij emmathee.nl