Toont alle 5 resultaten

-12%
100 gram
500 gram
+1
(1) Vanaf: 7,30
-10%
100 gram
500 gram
+1
(7) Vanaf: 13,80
-10%
100 gram
500 gram
+1
(9) Vanaf: 13,80
-12%
100 gram
500 gram
+1
(4) Vanaf: 7,60
-12%
100 gram
500 gram
+1
(8) Vanaf: 7,70

Het productieproces van oolong thee is wat het onderscheidt van andere soorten thee. In tegenstelling tot groene thee, die niet geoxideerd is, en zwarte thee, die volledig geoxideerd is, wordt oolong thee slechts gedeeltelijk geoxideerd. Dit geeft oolong thee zijn unieke smaak en aroma, die variëren van licht en bloemig tot sterk en houtachtig.

Er zijn verschillende soorten gradaties van oxidatie, van licht geoxideerd deze lijkt meer op groene thee tot volledig geoxideerd, deze lijkt meer op zwarte thee.

Oolong thee is bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Het bevat antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen en het risico op bepaalde ziekten verminderen. Het is ook bekend om het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verbeteren van de verbranding van vet.

Oolong thee is een populaire drank in Azië, vooral in China en Taiwan, maar wordt steeds meer geapprecieerd in de hele wereld. Het is een uitstekende drank voor degenen die op zoek zijn naar een unieke smaakbeleving en de gezondheidsvoordelen van thee. Het is ook een populaire drank voor degenen die willen ontspannen en genieten van de aroma's en smaken die oolong thee te bieden heeft.

Conclusie, oolong thee is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een unieke smaakbeleving en de gezondheidsvoordelen van thee. Het is een drank die gemakkelijk te vinden is en beschikbaar is in vele verschillende smaken en sterktes. Als je nog niet bekend bent met oolong thee, is het zeker het proberen waard!

Oolong thee is een traditionele Chinese theesoort. Deze soort zit tussen groene en zwarte thee in. De groene variant is bijna niet geoxideerd en de zwarte variant is volledig geoxideerd. De groene oolong thee is fris van smaak en heeft tonen van citrusfruit. Bij de zwarte oolong thee zijn de tonen van perziken en abrikozen te herkennen.

Hoe zet je een perfect kopje Oolong Thee?

Gebruik de juiste watertemperatuur, tussen de 80 en 100 graden, 2 gram oolong thee per kopje, zettijd 1 tot 2 minuten en je kunt genieten van een heerlijk kopje oolong thee.

Gezondheidsvoordelen van Oolong Thee

Oolong thee werkt zuiverend voor de huid en activeert enzymen in het lichaam die zorgen voor functionele vet cellen. Daardoor kan het je gewicht onder controle helpen houden.

4 effecten van Oolong Thee drinken

1. Oolong thee kan gaatjes in het gebit voorkomen
2. Oolong thee kan eczeem helpen verdwijnen
3. Deze thee bevat antioxidanten die vrije radicalen tegengaan
4. Goed voor je hart- en bloedvaten door de mineralen die er in zitten

De oolong theesoorten in ons assortiment zijn heerlijk zacht en puur van smaak. Bestel je oolong thee bij emmathee.nl