In een bar of restaurant krijg je altijd een heerlijk glas verse muntthee voorgeschoteld. Maar hoe maak je deze lekkere thee van verse munt.
Er zijn 2 manieren om verse muntthee te maken.
Standaard Muntthee
– 3 takjes verse munt toevoegen een een glas met kokend water.
– optioneel een theelepel honing
Traditionele Marokkaanse Muntthee
– China Gunpowder (groene thee) 2 gram per kopje
– verse munt 2 takjes per kopje
– suiker 2 theelepels of naar smaak
Giet warm water over de theebladeren en spoel dit weg. Het blad opent zich waardoor en nu meer smaak vrij komt. Voeg het water toe en doe de takjes munt en suiker erbij. Laat de thee ongeveer 5 minuten trekken. Schenk de thee minimaal 2 keer hoog uit. De aroma’s komen door het overschenken goed vrij en dat proef je!
Het lekkerst is om de Marokkaanse muntthee te bereiden in een theepot.
Ik houd van muntthee! Samen met groene thee mijn favoriet.
Mijn munt in de tuin heeft nu bloemetjes! Kan ik die eraan laten zitten als ik thee maak?