Alcoholvrij
Thee is een perfecte oplossing voor mensen die geen alcohol willen of mogen drinken. Het drinken van thee bij het diner is veel gezonder dan frisdranken en lekkerder dan gewoon water. Het kan de hele avond door gedronken worden en het is goedkoper dan wijn.
Thee bij het diner
Thee kan de smaken van een gerecht versterken. De grootste voordelen zijn dat thee bij elk gerecht geserveerd kan worden als je de juiste combinatie gevonden hebt en dat het volledig alcoholvrij is.
Impressie welke thee bij welk gerecht
Witte thee is zacht van smaak en past goed bij witvis, knoflookgerechten en desserts.
Groene thee past goed bij vegetarische gerechten, curry’s, salades en sushi.
Zwarte thee is krachtig en past goed bij vleesgerechten en champignons.
Oolong thee past bij kruidige gerechten, gegrilde kreeft en desserts.
Postgefermenteerde thee past goed bij gefrituurde en gestoofde gerechten.
Rooibos thee is kruidig en past goed bij desserts met vanille en noten.
Hoe zet je thee voor bij het diner
Gebruik meer theebladeren als je het wilt combineren met een gerecht.
Gebruik geschikt water zoals Spa Reine of gefilterd water met een handige Zero waterfilter.
Speel met de temperatuur en de zettijd.
Thee combineren met kaas
De juiste thee combineren met een bijpassende kaas is hemels. Daar kan geen wijn tegenop! Je mond wordt voorverwarmt door de warme thee. Dit mondgevoel is heerlijk met de vettigheid van kaas. Vergelijk het met chocolade die smelt op de tong nadat je een slok thee hebt genomen.
Impressie welke thee bij welke kaas
Groene thee Chun Mee bij een Franse witschimmelkaas zoals Camembert.
Groene thee China Sencha met een Nederlandse graskaas.
Oolong thee China Oolong met een Franse witschimmelkaas zoals Brie.
Zwarte thee Darjeeling bij een Nederlandse harde korstkaas zoals Edammer.
Zwarte thee Keemun bij een Italiaanse blauwschimmelkaas zoals Gorgonzola.
Zwarte thee bij een schapenkaas zoals Pecorino of Manchego.
Serveer thee in een wijnglas
Het meest geschikte glas om thee in te serveren bij het diner is in een wijnglas. Zorg dat de thee net iets eerder op tafel staat dan het gerecht. Zodat je van de combinatie kunt genieten zodra het gerecht op tafel staat en niet dat je nog moet wachten tot de thee is gezet.
De kleur, geur en smaak van de thee komen perfect uit in een wijnglas en zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten.