Thee als ingrediënt 

Gebruik thee in de keuken als ingrediënt 

Thee gebruiken als ingrediënt in de keuken? Thee kun je perfect verwerken in gerechten om een extra bijzondere smaak aan je gerecht te kunnen geven. 

Maak kennis met Emma Thee

Thee als ingrediënt 

Thee kan op meerdere manieren gebruikt worden als ingrediënt in de keuken. Het hele blad en de gezette thee zijn beide te gebruiken. Thee is eigenlijk net als een kruid en kan daardoor gebruikt worden bij allerlei bereidingen. Vervang het water wat je nodig hebt bij gerechten voor thee.

Thee als basis voor bouillon 

Soepen en sauzen kunnen gemaakt worden op basis van gezette thee. Gebruik voor een heldere soep een groene thee, voor pompoensoep rooibosthee en voor stoofgerechten of donkere sauzen zwarte thee.

Granen koken in thee 

Probeer granen eens te koken in thee zoals rijst, quinoa of gierst. Kies bijvoorbeeld voor een krachtige zwarte thee of oolong thee.

Pocheren 

Wil je fruit pocheren zoals perziken of peren? Dan is een zwarte thee of oolong thee lekker in combinatie met het fruit. 

Pekelen 

Gebruik voor het maken van gravad lax een pure groene thee of jasmijn thee in plaats van dille. De aroma’s van de thee geven een heerlijke smaak af aan de zalm.

Thee zout 

Meng grof zeezout of Himalaya zout met thee. Maal de thee fijn in een vijzel en voeg het toe aan het zout.

Marmelade

Laat theebladeren meetrekken bij het maken van marmelade. Kies bijvoorbeeld een earl grey lavendel thee in combinatie met bosbessen marmelade.

Roken met thee

Thee is geschikt om vlees of vis mee te roken. Door thee toe te voegen krijgt het vlees een subtiele en iets zoete smaak. 

Desserts met thee

Laat theebladeren meetrekken met melk die gebruikt kan worden voor het maken van crème brûlée bijvoorbeeld. Matcha thee is geschikt voor het maken van taarten, koekjes en brood. Het geeft een mooie groene kleur af zonder dat je hiervoor kleurstof nodig hebt. Earl grey is een topper in combinatie met vanille desserts en in cake.

Maak kennis met Emma Thee

Probeer het één maand gratis


Vul het formulier in en Emma neemt binnen 24 uur contact met je op om een afspraak te maken.

Lead Horeca - Probeer het maand gratis

Ethical Tea Partnersip

De thee van Emma Thee is enkel thee met het Ethical Tea Partnership keurmerk. Het Ethical Tea Partnership zet zich in voor de verduurzaming van de theeproductie bij de kleine boeren en plantages.

Hiermee zetten we ons in voor thee trainingen voor de boeren en steunen we de projecten die boeren hebben samen met de overheid in de specifieke theelanden.