Chinese Matcha thee gemaakt van fijngemalen theebladeren. Rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten. En zeer geschikt om te gebruiken voor het koken en bakken.
De theeplanten worden ongeveer 4 weken voor het plukken afgedekt met speciale doeken zodat de theebladeren geen zonlicht krijgen. Doordat er geen zonlicht bij komt produceert de plant nog meer kleine jonge bladeren die nodig zijn voor het maken van matcha.
Na het plukken worden de blaadjes gestoomd zodat de oxidatie van het blad wordt stopgezet.
Daarna wordt het blad gedroogd.
Tot slot worden de theebladeren fijngemalen tot matcha poeder.
Deze matcha is geschikt voor het maken van matcha thee, matcha latte, smoothie en cake.
Voordelen van matcha thee:
+ Rijk aan antioxidanten
+ Rijk aan vitamines
+ Rijk aan mineralen
+ Geeft je een energie boost
Wist je dat:
Matcha door het kloppen met en bamboe klopper schuimig wordt.
Smaak:
Pure groene thee
Zetadvies:
0,5 tl
80 graden Celcius
1-2 min kloppen
Deze matcha thee is geschikt om te gebruiken voor het maken van gerechten met matcha. Denk aan een matcha cake, macarons, brood of pannenkoeken.
Ingrediënten:
Matcha thee.
Allergenen:
Bevat geen allergenen.
Bewaarvoorschriften:
Koel, donker en droog bewaren in een afgesloten blik.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.