Losse thee en supermarkt thee

Wat zijn de verschillen tussen losse thee en supermarkt thee? Wij hebben het voor je op een rij gezet. Hieronder vindt je de 7 redenen waarom je beter losse thee kunt drinken dan zakjes thee van de supermarkt. 

7 Redenen waarom je beter losse thee kunt drinken

 1. Met en zonder suiker
  Wist je dat de kans 9 op 10 is dat er in je zakje supermarkt thee suiker is verwerkt? Denk je dat de standaard Englisch Breakfast of een groene thee geen suiker bevat? Dan zit je er helemaal naast. Knip eens een zakje open en leg het op een bordje om te bekijken wat er nu eigenlijk in zit. De kleine witte bolletjes is suiker/aroma.

   

 2. Het hele blad vs fijngemalen
  Wij Nederlanders vinden het een groot gemak dat een kopje thee na 10 seconden al is getrokken. De tijd willen we er niet voor nemen, het is toch maar een gewoon kopje thee? Zodra je echte losse thee hebt geproefd besef je dat 2 minuten in plaats van 10 seconden wachten tot je thee klaar is de moeite waard is. Bij de losse thee wordt het hele blad gebruikt, dat zie je aan de structuur. Zodra de losse thee in contact komt met warm water geven de blaadjes in ongeveer een minuut of 2 hun extractie af aan het water. In vergelijking tot zakjes thee is de thee zo fijngemalen (CTC thee) waardoor de thee veel minder smaak heeft en daardoor een toevoeging van suiker en aroma in het zakje verwerken.

   

 3. Voordeliger
  Het lijkt vaak dat zakjes thee veel goedkoper is dan losse thee. Maar zodra je kijkt naar de hoeveelheid die in de zakjes/doosje zit veel minder dan als je een zakje losse thee koopt. Meestal zit er 100 gram in een zak losse thee, hier kun je 50 kopjes mee zetten. In een doosje zitten 20 zakjes thee, waarmee je 20 kopjes kunt zetten. In verhouding is losse thee niet perse duurder.

   

 4. Piramide zakjes
  Bij de thee die verpakt is in piramide buideltjes is de kwaliteit (vaak) hetzelfde als losse thee. Je ziet het direct aan de structuur van het blad. Het is dus niet zo dat alle zakjes thee hetzelfde zijn.

   

 5. Beter voor het milieu
  Als je elke dag een stuk of 3 theezakjes gebruikt creëer je meer afval dan bij losse thee. Losse thee kan in een herbruikbaar theezeefje, waardoor je alleen de getrokken thee bij het groenafval kan doen.

   

 6. Smaak behouden
  Zakjes thee laten we vaak in het doosje zitten, vooral op het werk zullen velen dit herkennen. De thee wordt blootgesteld aan zuurstof waardoor de smaak veel minder behouden blijft. In tegenstelling met losse thee kun je de thee goed bewaren in de originele verpakking mits het een hersluitbare variant is. Of je giet de thee in een theeblik waardoor de smaak ook goed behouden blijft.

   

 7. Beter of lekkerder
  Of je nu liever een zakjes thee drinker bent of een losse thee drinker, het maakt niet uit. Als je tevreden bent met de smaak dan is het voor jou de juiste thee. Maar wanneer je in de gelegenheid bent om eens iets anders te proberen, grijp dan zeker je kans. 

 

Een reactie op “Losse thee en supermarkt thee

 1. Marion zegt:

  Beste Emma.
  Even een reactie van mij.
  Ben hier nieuw en nu zag ik een stukje over thee uit de supermarkt, of losse thee.
  De piramide theezakjes schijnen plastic zakjes te zijn dus af te raden. Met een hartelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *