Rustgevende Thee

Ben je onrustig of heb je last van nervositeit? Soms is het moeilijk om een manier te vinden om tot rust te kunnen komen. Creëer een ontspannen rustmoment voor jezelf met een kop thee gezet van kruiden of bloemknoppen. 

Creëer een ontspannen rustmoment voor jezelf

Rooibos 
Rooibos-thee is kruidig en licht-zoet van smaak. Dit komt doordat de naaldjes van de rooibosstruik in de zon worden gedroogd. Het drinken van een glas rooibos kan het zenuwstelsel helpen kalmeren. Doordat rooibos geen cafeïne bevat kan het de nachtrust bevorderen.

Gebruik 1 schepje rooibos (2 gram). Breng water aan de kook. Laat de rooibos 5 tot 8 minuten trekken voor de beste smaak.

Kamille 
Kamillethee is bloemig en zoet van smaak en staat bekend om de vele kalmerende effecten. Je maakt de thee door de kamillebloemen in heet water te leggen. Je kunt kamille maken met verse of gedroogde bloemen.

Kamille helpt bij vermoeidheid, spanning en stress.

Gebruik 2 schepjes (4 gram) gedroogde of verse kamillebloemen. Breng water aan de kook. Laat de bloemen 8 tot 10 minuten trekken. Geniet van de heerlijke infusie. 

Drink de thee voor het slapengaan of overdag wanneer je wilt ontspannen of nerveus bent.

Citroenmelisse
De frisse smaak van melisse zorgt voor ontspanning gedurende de dag. Drink deze thee warm of koud. Laat het blad 8 tot 10 minuten trekken in kokend water. Hoe langer het blad trekt hoe meer citrus smaak het geeft. Gebruik 2 takjes citroenmelisse per kop.

Rozenthee
Je kunt een heerlijke bloemige thee zetten van rozenblaadjes. De geur en smaak van rozenthee geeft je een ontspannen en luxe gevoel. Lust je deze thee niet graag dan kun je ook een gezicht stoombadje maken of een warm bad vullen met gedroogde rozenblaadjes.

Munt
Verse of gedroogde munt geven je een ontspannen gevoel. De frisse smaak van munt heeft een oppeppend effect.

Zetmethode
De zetmethode bepaald niet alleen de smaak van de thee. Als je even de tijd neemt om je thee perfect te zetten met een gaiwan of met een thee set ervaar je veel meer ontspanning dan als je een zakje heen en weer slingert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *