Tea & Foodpairing

Thee wordt vaak gedronken in combinatie met iets zoets. Dat is de vertrouwde manier van thee drinken. Zodra we iets hartigs bij thee eten of zelfs een heel diner nuttigen is dit nog wat onwennig maar bijzonder goed te combineren.

Waarom thee in plaats van wijn? 

Hieronder acht voordelen op een rij:

  1. Thee is alcoholvrij 
  2. Thee is suikervrij 
  3. Thee is warm, net als gerechten
  4. Thee kan de hele avond door gedronken worden
  5. Thee neemt je energie niet weg, je krijgt er juist energie van
  6. Thee is goedkoper dan wijn 
  7. Thee is langer houdbaar dan wijn
  8. Thee kent nog meer smaakeigenschappen dan wijn
In het oosten drinken ze al jaren thee bij gerechten. 

Welke thee bij welk gerecht? 

Bij Tea & Foodpairing is het belangrijk om de juiste thee combineren bij een gerecht. Alleen dan kan de smaak van het gerecht versterkt worden.

Witte thee is zacht van smaak en past goed bij: 
witte vis, milde kazen, knoflook gerechten en desserts.

Groene thee is vegetaal van smaak en past goed bij: 
vegetarische gerechten, salades, sushi, rijstgerechten, milde curry’s, en kip gerechten. 

Zwarte thee is krachtig van smaak en past goed bij: 
geroosterd vlees, stoofgerechten met vlees, zalm en champignons, 

Oolong thee 
kruidige gerechten, gegrild vlees, gegrilde kreeft en fruitige desserts.

Postgefermenteerde thee 
Stoofgerechten, vette gerechten en frituur hapjes. 

Rooibos is kruidig en zoet van smaak en past goed bij: 
crème brûlée en notentaart.

Tips
Gebruik meer theebladeren wanneer je thee combineert bij een gerecht.
Gebruik het juiste water, spa reine water of gefilterd water met een zero waterfilter.
Speel met de temperatuur en de zettijd. 
Serveer thee bij het diner niet in een theeglas maar in een wijnglas, whiskey glas of theekom. 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *