Thee als sportdrank

Voor, tijdens en na de sport is het verstandig je lichaamsvocht op pijl te houden. Er zijn allerlei sportdranken te vinden, maar is er ook iets anders wat je kunt drinken? 

Thee drinken na je training

Thee bevat cafeïne en antioxidanten net als bij sportdrank. Maar wanneer je thee drinkt na de training vermijd je de onnodige suikers die in een sportdrank zitten.
Thee is een goedkope en natuurlijke bron van hydratatie met meerdere gezondheidsvoordelen.

Koud of warm zetten

Er zijn twee opties om thee mee te nemen voor tijdens en na de training. Je kunt een groene thee bijvoorbeeld koud zetten, door de bladeren ‘s ochtends in een fles of bidon te doen. aan het einde van de dag schenk je de thee door een zeef in een andere fles of bidon. Op deze manier kun je genieten van een koude groene thee als sportdrank. 

Bij het zetten van warme thee is het belangrijk dat het water niet kokend is maar ongeveer 80 graden. En dat je de theebladeren niet te lang laat trekken. Wel is het lekker om een lauwe drank te drinken onder een fietstraining of fitnesssessie bijvoorbeeld. 

Je kunt ook meestal een thee drinken bij de sport accommodatie maar dit is vaak zakjes thee met toegevoegde suikers. Dat is natuurlijk zonde om te drinken na een intensieve training.

Goedkoop 

Thee is een goedkoop alternatief voor sportdranken. Je hebt 2 gram nodig per flesje(200 ml) of bidon. Als je een zakje groene thee Sencha Bloesem van 100 gram hebt kun je 50 keer genieten van een gezond sportdrankje. De prijs van je drankje is dan 0,14 cent. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *