Thee bewaren

Hoe kan ik mijn losse thee het beste bewaren? Moet ik de thee overgieten in een theeblik of kan het bewaard worden in de verpakking? Hoe zit het met het bewaren van thee zakjes? Hieronder antwoord op deze vragen over het bewaren van losse thee.

Hersluitbare verpakking             

Heb je thee in huis gehaald die verpakt zit in een hersluitbare verpakking? Dan hoef je niet verder te zoeken. Laat de thee in de originele verpakking mits er geen doorkijkvenster in zit. Anders kan er daglicht bijkomen en dat is niet positief voor de thee. Let er wel op dat je de sluitstrip altijd goed dicht doet, anders heeft het geen zin en neemt de thee alle (keuken) geuren op.

Kraft papier zakje 

Vaak wordt thee verpakt in kraft papieren zakjes met een sluitstrip of plakband. Dit gaat op den duur los zitten en dan komt er zuurstof bij wat zonde is voor de thee.

Theeblik

Wil je niet steeds de verpakking uit je voorraadkast halen voor 1 schepje thee? Dan kun je de thee ook in handige blikjes gieten. Let wel op welke thee je in welk blikje doet. Zodra je er een andere soort in doet neemt het de geur van de vorige thee aan. Wij adviseren om voor elke thee een eigen blikje te nemen. Daarom hebben wij voor elke theesoort een eigen design zodat je altijd de juiste thee in het bijpassende blikje doet.                                                                                              

Glazen voorraadpot

Voorraadpotjes van glas zien er altijd fantastisch uit. Je zet ze het liefst op de eettafel of in de vensterbank om het steeds te kunnen zien. Maar glas laat licht door en daar gaat je thee niet lekkerder van smaken. Heb je enkel glazen voorraadpotjes en wil je ze toch gebruiken voor thee? Zet ze dan in een kast waar geen daglicht bij komt.

Koel

Thee is het beste houdbaar op een koele plek. Dus niet in de buurt van een oven, fornuis of in de vensterbank zetten. Het oogt leuk maar het komt de thee niet ten goede. 

Donker

Thee is het beste houdbaar op een donkere plek. Daglicht is funest voor je thee. Heb je een verpakking waar je de thee doorheen kunt zien? Zorg dat dat je de thee in een voorraadkast zet of in een theeblikje doet. 

Droog

Thee bewaar je het beste op een droge plek. Thee houdt niet van vocht en kan zelfs gaan schimmelen als het op een vochtige plek staat. 

Zakjes thee bewaren

Heb je geen losse thee in huis maar enkel zakjes thee? Hiervoor geldt hetzelfde als bij losse thee. Zorg dat er geen licht en lucht bij de thee kan komen. En dat het op een donker, droge en koele plek bewaard wordt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *