Thee bij buikpijn

Wanneer je last hebt van maagpijn of buikpijn klachten kan een warme kop thee de pijn helpen verminderen. 

Groene thee en zwarte thee werden vroeger al gebruikt bij diaree, maagpijn, misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

Welke thee drinken bij buikpijn?

Gemberthee 

Thee gezet van verse gember is een wondermiddel tegen buikpijn en misselijkheid. Is de smaak van verse gember te sterk voor je? Probeer dan een gedroogde kruidenthee gember. Deze is minder pittig dan verse gember.

Muntthee

Verse muntthee is goed voor de spijsvertering en de darmen en helpt tegen misselijkheid. Ook bij verkoudheid is het een geschikte thee vanwege de slijmoplossende werking. Bij hoofdpijn kan het verlichtend werken. In ons assortiment bieden wij gedroogde muntthee.

Basilicum thee 

Basilicum helpt je luchtwegen schoon te houden en kan de stoffen die griep veroorzaken verwijderen. Wanneer je verkouden bent of griep hebt kun je baat hebben bij het drinken van basilicum thee.
Het verwijdert infecties in je mond en werkt goed bij spanningshoofdpijn.

Kamille thee 

Kamille werkt ontstekingsremmend en kan maagklachten en buikgas helpen verlichten. Ook bij menstruatiepijn werkt het drinken van kamille thee goed.
Kom je moeilijk in slaap? Drink dan voor het slapen gaan een kopje kamille thee. Deze kruidenthee bevat geen cafeïne. Bekijk hier de kamille thee.
Ben je geen fan van kamille dan kun je er ook wat verse gember aan toevoegen en een beetje honing zodat het wat zoeter en pittiger wordt.

Witte, groene, gele, zwarte, oolong en post gefermenteerde thee

Deze zes theesoorten zijn gemaakt van de theeplant en bevatten antioxidanten, vitamines en mineralen. Thee kan een verlichting bieden bij buikpijn. Waneer je thee wilt drinken voor het slapengaan kun je het beste kiezen voor kruidentheesoorten of rooibosthee.

Rooibosthee 

Rooibos is een milde theesoort die lichtzoet van smaak is een een rustgevende werking geeft bij maagpijn en krampen. Deze soort bevat geen cafeïne en kan daardoor perfect gedronken worden door kinderen, zwangere vrouwen en voor het slapen gaan. Bekijk hier alle soorten rooibos.

3 reacties op “Thee bij buikpijn

  1. Pingback: Welke Thee Bevordert Een Gezonde Maag?

  2. Johan zegt:

    Dit artikel biedt waardevolle inzichten over welke thee opties het beste kunnen helpen bij verschillende buik- en maagklachten, zoals gemberthee en kamillethee voor verlichting. Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *