Waarom groene thee bij afvallen?

Als je aan groene thee denkt heb je waarschijnlijk gelijk de associatie met afvallen. Dat is logisch aangezien het overal gezegd wordt. Maar helpt groene thee bij het afvallen en hoe zit het met andere theesoorten? Hieronder antwoorden op je vragen over groene thee. 

AfvallenChina Gunpowder

Theebladeren bevatten stoffen die kunnen helpen vet te verliezen.
Groene thee krijgt veel aandacht, maar zwarte en witte thee hebben vergelijkbare eigenschappen en effecten voor je gezondheid.

Wil je gewicht verliezen dan heeft het geen zin om alleen maar thee te gaan drinken. Er komt meel meer bij kijken voor het gewenste resultaat.

  • Denk aan minder eten, maar zeker niet te weinig. 
  • Gezonde voeding en dranken. Vermijd, alcohol, fruit- en frisdranken en te veel koffie. Water en thee en zijn het meest geschikt.
  • Beweging. Minimaal elke dag, al is het een avondwandeling.

Groene thee is dus niet per definitie beter om te gebruiken bij het afvallen dan andere theesoorten. Let er wel op dat als je theezakjes uit de supermarkt koopt vaak gezoet zijn met suiker. Wil je er zeker van zijn dat er geen toevoegingen aan je thee zijn toegevoegd. Kies dan voor losse thee en bekijk alsnog de ingrediënten. Drink de thee zo puur mogelijk. 

Cafeïne, Theïne China Gunpowder Thee

Alle zes theesoorten zijn gemaakt van de theeplant de Camellia Sinensis. Deze plant bevat cafeïne om zichzelf te kunnen weren tegen insecten en plantenziektes. Hoe meer cafeïne een thee bevat hoe hoger de stimulering van vetverbranding kan zijn.

Groene thee pillen en capsules

Lees altijd het etiket zodat je weet wat je koopt. Hieronder zie je een etiket van een potje thee pillen. Bepaal zelf of je dit wilt binnenkrijgen ipv gewoon 3 koppen thee per dag te drinken.

zonnebloemolie (60% CLA), gelatine, groene thee extract (camellia sinensis l.), glansmiddel (glycerol), chilipeper (capsicum extract), stabilisator (siliciumdioxide), kleurstoffen (E141, E171).

Afslankthee

Er zijn allerlei soorten afslankthee te verkrijgen op de markt. Deze afslankthee heeft meestel niks met thee te maken en zijn in verhouding prijzig.
Afslankthee heb je niet nodig om gewicht te verliezen. Drink een zo puur mogelijke thee zodat je geen onnodige stoffen binnen krijgt. 

Thee zetten op de juiste manier 

Zet elke theesoort altijd volgens het juiste zetadvies. Bij groene thee is het belangrijk dat het water niet te heet is, tussen de 60 en 80 graden is perfect. Zodra je een hogere temperatuur gebruikt smaakt je groene thee meestal niet lekker meer. Laat de thee maximaal 2 minuten trekken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *